Roof Size: Manj kot 10 m2

Otroško veselje

Naj vaši otroci uživajo v svojih sobah z zatemnitvenimi in kombiniranimi senčili iz otroške kolekcije! Na izbiro je 9 zabavnih in igrivih otroških motivov notranjih senčil, ki zagotavljajo odlično zatemnitev in še boljši spanec. Na voljo z belimi ali aluminijastimi stranskimi vodili.

Naj komarji ostanejo zunaj

Naj komarji in ostali nadležni insekti ostanejo zunaj, vi pa uživajte v razgledu in svežem zraku, ne glede na vremenske razmere. Komarnik VELUX zagotavlja 100 % zaščito pred insekti. Poleg tega se komarnik namesti na notranjo špaleto, tako da lahko strešno okno odpirate in zapirate kot običajno. Ko komarnika ne potrebujete, ga lahko enostavno pospravite […]

Notranjost in zunanjost – obe sta pomembni –

Ali iščete najboljše udobje za dobro ceno? Rešitev je pred vami! Paketi senčil VELUX vam omogočajo dvojno rešitev: nadzor nad količino dnevne svetlobe in zaščito pred neprijetno toploto. Tako je, pomembni sta tako notranjost kot zunanjost! Ustvarite lahko različne kombinacije senčil, ki najbolj ustrezajo vašim potrebam in hkrati še prihranite!

Brezčasen videz

Če želite brezčasen videz vaše kopalnice ali kuhinje, izberite žaluzije, ki omogočajo popoln nadzor nad dnevno svetlobo. Izdelane so iz aluminijastih lamel, ki so odporne na vlago in imajo edinstveno zasnovo brez motečih vrvic. Preprosto nagnite lamele v poljubno smer, da prilagodite vhodno svetlobo ali povečate zasebnost. Na voljo so v 6 različnih barvah, izbirate […]

Ohladite se v vročih poletnih dneh!

Poletna vročina je tu in poskrbite, da bo vaša mansarda ostala hladna in udobna, ter da boste ohranili čudovit razgled in vnos tople svetlobe. Naše zunanje mrežasto senčilo je zasnovano tako, da zmanjšuje pasivno ogrevanje, saj zaustavi močno sončno svetlobo in vročino preden pride do stekla na strešnem oknu. Tako lahko zmanjšate vročino v vaši mansardi […]

Naravno prezračevanje

Ali veste, kaj je ena od glavnih prednosti strešnega okna? Poleg vnosa dnevne svetlobe v vašo mansardo, zagotavlja tudi prezračevanje, ki je potrebno za zdravo notranjo klimo. Strešna okna trikrat ali štirikrat na dan odprite za vsak nekaj minut, tako da se zrak v vašem domu zamenja s svežim. Takšen način prezračevanja je trikrat bolj učinkovit […]

Ustrezna usmerjenost strešnih oken

V vaši mansardi izkoristite najbolj optimalno izpostavljenost dnevni svetlobi, ki jo lahko dobite. Pomembno je, da vaša strešna okna VELUX zavzemajo površino, ki je enaka 15–20 % talne površine prostora. Enako pomembna je tudi postavitev strešnih oken. Strešna okna, ki gledajo na vzhod, bodo zagotovila svetlobo zjutraj, tista, ki gledajo na zahod, pa vas bodo obdala z […]

Kaj je prezračevalna loputa?

Dnevna svetloba je ključnega pomena, tako kot svež zrak. Ena od edinstvenih lastnosti strešnih oken VELUX je prezračevalna loputa. Ta vam omogoča vnos svežega zraka, tudi če vas ni doma in če je strešno okno zaprto.

Preprosto vzdrževanje

Tako je – čiščenje zunanjega stekla iz notranjosti je preprosto in varno. Strešno okno morate zgolj zavrteti za 180° in ga z vgrajenim plastičnim zatičem zaustaviti v položaju za čiščenje. Ta varnostna funkcija vam omogoča, da imate prosti obe roki. Za čiščenje stekla uporabite vodo in mehko krpo. Uporabite lahko tudi običajna gospodinjska čistila, ki ne […]

Ustrezna notranja špaleta

Pravilna vgradnja strešnih oken vključuje tudi notranjo špaleto, ki daje čudovito zaključno obdelavo okoli strešnega okna. Naše notranje špalete so izdelane iz materialov, ki so odporni na vodo in vlago ter imajo belo zaključno obdelavo. Edinstveni dizajn omogoča več prostora za izolacijski material, ki preprečuje toplotne mostove.

Le najboljše za vaše otroke

Vemo, da želite za svoje otroke ustvarili najboljšo ustvarjalno igralnico in prostor za učenje. Dnevna svetloba je ključnega pomena za njihovo aktivnost in razvoj. Tako lahko z uporabo ustreznih strešnih oken ali celo z večjim številom strešnih oken omogočite, da v njihovo sobo vstopi naravna svetloba, ki bo hkrati tudi povečala občutek prostornosti in odprtosti.

O vgradnji…

Trpežnost in udobje: s profesionalno izvedeno vgradnjo vam želimo zajamčiti dolgotrajno delovanje vaših strešnih oken VELUX. Izolacijski okvir, sekundardi priklop z drenažnim žlebičkom in parna zapora olajšajo vgradnjo strešnih oken ter zagotavljajo tesnilo, ki je odporno na vodo in vremenske razmere, med strešnim oknom in streho.

Premišljujete o novih strešnih oknih?

Zamenjava starih strešnih oken z novimi vam lahko prinese veliko prednosti. Te vključujejo: boljše temperaturno udobje v mansardi, prihranek na energiji, ki je potrebna za ogrevanje, konec težav z zamakanjem vode, enostavno vzdrževanje, povezljivost vseh izdelkov VELUX v pametni dom, boljše in stalno prezračevanje.

Hodniki si zaslužijo dnevno svetlobo

Dnevno svetlobo lahko vnesete kamor koli v vašem domu, tudi na bolj temne hodnike. Okna za ravno streho, ki so primerna za naklone strehe 0–15°, so izdelana tako, da ustrezajo vsem potrebam. Senčila za zatemnitev in toplotno zaščito so diskretno nameščena na spodnjem elementu in se neopazno zlijejo z dizajnom okna.

Zaljubite se v vašo novo kuhinjo

Za svetlo kuhinjo ali kateri koli drug prostor pri naklonu strehe 0–15° so okna VELUX za ravno streho popolna izbira. Prednosti oken za ravno streho: pokrivni element z ukrivljenim ali ravnim steklom od roba do roba, izredno tanek okvir in dve različici z 2- ali 3-slojno zasteklitvijo za odlično energijsko učinkovitost in izolativnost hrupa.

ThermoTechnology

Ali ste vedeli, da inovativni izolacijski sistem ThermoTechnology® zaščiti strešno okno pred vetrom in hudimi vremenskimi razmerami, pri tem pa ohranja toploto v notranjosti prostora? Ta sistem zagotavlja izjemno energetsko učinkovitost, s katero lahko znižate vaše stroške za ogrevanje.

Strešno okno z odpiranjem spodaj

Ko je višina kolenčnega zidu med 130 in 150 cm, vam priporočamo vgradnjo strešnega okna z odpiranjem spodaj. Takšno strešno okno lahko preprosto odprete ali zaprete z elegantno kljuko na spodnjem delu strešnega okna. Notranja in zunanja senčila lahko upravljate z daljinskim upravljalnikom.

Strešno okno z odpiranjem zgoraj

Ko je višina kolenčnega zidu med 80 in 130 cm, vam priporočamo vgradnjo strešnega okna z odpiranjem zgoraj. Z zgornjo ročico za odpiranje lahko strešno okno preprosto odprete ali zaprete ter ročno upravljate senčila. Pod takšno strešno okno lahko postavite tudi pohištvo in še vedno uživate v razgledu.

Kombinacije strešnih oken po vaši želji

Zagotovite si čim več dnevne svetlobe v vašem domu! Novo rešitev VELUX si lahko predstavljate kot en sam izdelek s celovitim paketom za enostavno in kakovostno vgradnjo, ki ima izboljšano izolacijo. Z rešitvijo VELUX DUO lahko pridobite več dnevne svetlobe, privlačnejši notranji prostor in večje bivalno udobje.

Vaša nova kuhinja

Za svetlo kuhinjo ali kateri koli drug prostor pri naklonu strehe 0–15° so okna VELUX za ravno streho popolna izbira. Njihove prednosti vključujejo: pokrivni element z ukrivljenim ali ravnim steklom od roba do roba, izredno tanek okvir in dve različici z 2- ali 3-slojno zasteklitvijo za odlično energijsko učinkovitost in izolativnost hrupa.

Trajnost je del odgovornosti

Trenutno si prizadevamo postati doživljenjsko ogljično nevtralno podjetje z zajemanjem naših zgodovinskih vrednosti izpustov C02 – enakovredno skupnim izpustom ogljika Skupine VELUX v več kot 100 letih obratovanja – v okviru ohranjanja gozdov. Prav tako bomo zmanjšali naše prihodnje izpuste ogljika v celotni vrednostni verigi. Kaj je naš cilj? Ustvariti odgovorno poslovanje.